Kestenijada u Hrvatskoj Kostajnici

Svake godine, prvog vikenda u listopadu, u Hrvatskoj Kostajnici održava se kestenijada. Kostajnica je lijepi mali grad (na žalost još uvijek dosta razrušen od vremena Domovinskog rata) na obali rijeke Une. Za vrijeme kestenijade tamo je jako živo, uz svirku, klopu i domaće proizvode u kojima prednjače kolači od kestena, ali tu se mogu naći i razne vrste meda, sirupa te mnogi tradicionalni suveniri. Kestenijada je svake godine sve posjećenija i bogatija sadržajima pa tako možete vidjeti vitezove, mažoretkinje, oldtimer automobile…za fotkanje prirode i grada ovo definitivno nije najbolje vrijeme, ali ako želite uhvatiti živopisne odore posjetitelja i dio jesenskog ugođaja onda je Kostajnica najbolje mjesto za to.

Kostajnicu sam posjetio u subotu 6.10. sa dragom i našom djecom. Uz obaveznu porciju pečenih kestena odlučili smo izbjeći vrevu u centru i instalirali smo se u kafić na obali rijeke Une. Iako je bio i više nego popunjen, uživali smo sjedeći na stepenicama koje vode do rijeke. Vrijeme je bilo prekrasno, sunčano i toplo, boje su bile jako izražene i nisam mogao odoliti a da ne uhvatim klasični kadar sa čamcem i gradom u pozadini – ovaj puta u digitalnom obliku budući da sam isti kadar prije fotkao na srednji i veliki format:

[singlepic id=549 w=500 h= float=center]

Svima preporučam da posjete Kostajnicu za sunčanog vremena, ali možda u neko mirnije doba kad nema gužve i kada se može mirno fotografirati kako grad, tako i rijeka Una. Kostajnica je također jako lijepa kada je snijeg, pa ju posjetite i tada, uhvatiti ćete definitivno malo drkukčije kadrove od onih koje uvijek gledamo.

[singlepic id=66 w=500 h= float=center]

 [singlepic id=72 w=500 h= float=center]

 [singlepic id=283 w=500 h= float=center]

 

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×
Product added to cart

No products in the cart.