Maybeshewill u Attacku, 29.9.2012.

U petak sam bio na vrlo zanimljivom i nadasve odličnom koncertu u Attacku. Radi se o post-rock žanru koji mi je pomalo nepoznat. Budući da dobrovoljno “operiram” po koncertima za portal terapija.net, to je odlična prilika za dobre fotke, ali i otkrivanje (meni) novih bendova. Uz Britanski Maybeshewill svirali su domaći Rens Argoa (Koprivnica) i Portman (Našice). Svima je zajednička odlična instrumentalna svirka u kojoj se izmjenjuju fantastični riffovi i solaže te u slučaju Maybeshewill klavijature i sampleovi. Definitivno ih vrijedi poslušati (klik na linkove!), ali dajte si truda i stvarno sjednite i slušajte jer na površno slušanje vam mogu djelovati repetitivno što je daleko od istine. Svi oni u živo zvuče puno, puno bolje nego na snimkama, a niti na stageu ne glume gljive već prže ko veliki! Naročito su me Maybeshewill iznenadili jer su u živo puno “siroviji” nego na snimkama.

Također mi je bilo drago vidjeti da je koncert bio rasprodan i da je publika uživala. Bojao sam se da će biti poluprazno, no ipak domaći fanovi znaju prepoznati kvalitetu.

Glede tehnikalija, fotkao sam sa novonabavljenim Nikonom D700 na kojem sam izmjenjivao 24-85 zoom i 50mm f/1.8 fiksni objektiv. Držao sam se manualne ekspozicije jer su promjene rasvjete bile dovoljno velike da zeznu svjetlomjer, a opet dovoljno spore da se mogu ručno kompenzirati. Kad su svirali maybeshewill naprijed je bila prilična gužva pa se nisam mogao slobodno šetati ispred pozornice, a bome me ponijela atmosfera tako da sam više uživao u koncertu nego da se gombam sa fotkanjem

Evo par fotaka!

 

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×
Product added to cart

No products in the cart.