Rolleiflex portreti

Melina me nedavno zamolila za par njenih portreta za Facebook. Svidjele su joj se fotke u mojim galerijama i htjela je nešto malo drukčije od standardnih portreta kakvi se sada mogu pronaći na društvenim mrežama i profilima. Dogovorili smo se za photosession sa mojim Rolleiflexom i crno bijelim filmom! Rolac sa formatom 6×6 radi portrete kakve ne može niti najbolji DSLR. 75mm objektiv idealan je za portrete, a u srednjem formatu ekvivalent je 50mm objektivu u Leica formatu.

Zanimljivo je da Melinu nitko nije htio šminkati kad je spomenula da će fotke biti crno-bijele Ipak, Heroina je pristala našminkati ju i mislim  da je to napravila skroz ok.

Fotkanje smo obavili ležerno na igralištu gimnazije u Križanićevoj i kod džamije. Fotkanje na film, naročito srednjeg formata gdje rola ima 12 snimki, ide nešto drukčijim tempom nego bjesomučno pucanje digitalcem. Od dvadesetak fotki, njih 6-7 je vrlo dobrih, a Melina je dobila puno pohvala na FBu i jako je zadovoljna. Pogledajte sami slobodno komentirajte

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×
Product added to cart

No products in the cart.