Sevdah Takht, Tvornica, 20.10.2012.

Sevdah Takht je tročlani bend kojeg je osnovao Damir Imamović. Osim njega, pjevača i gitariste, bend čine perkusionista Nenad Kovačić iz Zagreba i Ivan Mihajlović, basist iz Beograda. Zanimljiva mi je multinacionalnost sastava, a još zanimljivija činjenica da je Damir unuk poznatog pjevača sevdaha Zaima Imamovića.

Koncert u Tvornici bio mi je odlična prilika da se upoznam sa njegovim interpretacijama sevdalinki. Neke od njih su tradicionalne koje se već dugo pjevaju, a neke su postojeći tekstovi koje je on uglazbio – možete ih čuti na njegovom webu. Priznajem, tek sam površno upoznat sa tom vrstom glazbe no baš zato mi je bilo drago prisustvovati koncertu. Izvedbe su bile vrlo emotivne (kao što sevdalink i moraju biti) i glazbeno izuzetno dobro sročene i odsvirane.

Tvornica je bila prepuna i na ulazu se više nije mogla kupiti karta. Publika je cijeli koncert odslušala bez daha, a nakon svake pjesme prolomio se gromoglasan pljesak. Uz dva bisa, koncert je trajao puna dva sata. 60 kuna za takav glazbeni doživljaj mi se čini kao sramotno niska cijena.

Fotkao sam tek na početku koncerta, bilo mi je pomalo neugodno skakutati ispred stagea dok ljudi iza mene sjede i slušaju. A prije svega, htio sam uživati u glazbi. Uživao bome i jesam, a to preporučam i vama ako negdje saznate za koncert Sevdah takhta.

 

 

 

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×
Product added to cart

No products in the cart.