Kostajnica sa Kavrlje

Kostajnica sa Kavrlje
Kostajnica sa Kavrlje

Ovo je moj prvi uspjeli dijapzitiv snimljen aparatom velikog formata Wista Field 4×5 i 135mm objektivom. OK, kadar bi mogao biti i bolji, a bome i odabir godišnjeg doba, no dan je bio prekrasan i idealan za isprobavanje dijapozitiva velikog formata. Dijapozitiv uživo izgleda vrlo impresivno! Sken također – na kućama Kostajnice u daljini vide se svi detalji, prozori, krov, automobili na cesti…fantastično! I sve je oštro od prednjeg plana pa do beskonačnosti čak na f/16 što je moguće dobiti jedino pomicanjem prednje ploče koja drži objektiv. U ovom slučaju ploča je nagnuta malo prema naprijed (da se dobije dubinska oštrina) i spuštena dolje (da se vidi skoro cijeli čamac, a zgrade u daljini ne budu “srušene”.

135mm objektiv e ekvivalent 45mm na leica formatu – napravio sam za usporedbu identičnu fotografiju sa “malim” aparatom koju ću kasnije staviti za usporedbu.

Comments · 4

  1. Nisam. Ovo mi je tek prva uspjela fotka Mislim da ću duže vrijeme ostati na Velviji, poštom stižu dva paketa od 100kom.

  2. Uuuu, mrak. S tim da budeš po svoj prilici 200 plahti trošio idućih 20 godina.
    Kak se uopće umetne film u nosač, treba ti tamna komora za to ili je to riješeno na neki elegantniji način?

  3. Sve se mora raditi u mrklom mraku. Uh, sad vidim, nespretno sam napisao, ukupno ih je 100 kom. Tak da budem trošio sao 10 godina

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×
Product added to cart

No products in the cart.