Lomotomia

UPDATE: fotke sa Lomotomie možete vidjeti na Flickr-u.

Jučer, 25.10., održana je u Zaboku Lomotomia, prvi Lomo summit u Hrvatskoj. Na izložbi su bile fotografije snimljene tzv. Lomo aparatima – Holgama, Dianama, Smenama i sličnim lo-fi mašinama koje baš zbog loše kvalitete snimaka fotografijama daju poseban ugođaj. Bilo je pravo osvježenje vidjeti puno maštovitih, kreativnih fotografija koje se znatno razlikuju od danas popularnih savršenih fotografija digitalaca sa XY megapixela i moćnim objektivima. Plastične “igračke” uz malo mašte i odgovarajući koncept koji ne opterećuje autora u očekivanju “ultimativne” fotografije, čine čuda.

Lomotomia u Zaboku je imala odličan koncept i ja sam stvarno oduševljen! Ekipa se našla ujutro u Zaboku gdje smo nakon jutarnje kavice išli u šetnju gradom i pucali fotke. Filmovi su u 12h odneseni na razvijanje, a od tih fotografija smo kasnije radili lomo zid. Mi smo išli na klopu (besplatnu!) i kasnije do mjesta izložbe. Lokacija je bila fantastična – u hodniku napuštene bolnice! Hodnik smo prvo obljepili Lomotomia selotejpom i kasnije svi zajedno postavili fotke prijavljene za izložbu, a na kraju, oko 20h slagali lomo zid. Zid je ispao najveća fora jer je ekipa najviše proučavala hrpetinu malih fotki uz mjuzu DJ-a i cugu.

Još nemam razvijene fotke sa same izložbe no zato pogledajte kolekciju fotki snimljenih ujutro za lomo zid. Ako netko ima galeriju, pošaljite link u komentaru!

Comments · 5

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×
Product added to cart

No products in the cart.